Het oudere dier

Helaas. Ook onze geliefde huisdieren blijven niet eeuwig jong. Hun ouder wordende lichaam en geest krijgen met het klimmen van de jaren andere behoeften. Hoe herken je de signalen? Wat zijn de gevolgen? Hoe kun je je huisdier ondersteunen, preventief en therapeutisch? Met aangepaste voeding, aanvullende supplementen en met aanpassingen in de omgeving en het leefpatroon kun je het je oudje een stuk gemakkelijker maken en houd je het dier langer jong. Ook hier geldt weer, kijk naar je dier!

Wanneer een senior?

Het verschilt per diersoort wanneer je spreekt van een senior en dan is het vaak ook nog gerelateerd aan het formaat van een dier en ras. Een groter dier is eerder oud dan een kleiner dier van het zelfde soort. Zo werkt dat bij honden, katten en konijnen. Vooral bij honden is de levensverwachting sterk afhankelijk van het ras. Bij paarden zijn de verschillen minder groot. Of een dier oud is en zich zo gedraagt is een individuele zaak. Zo kan een paard van 14 jaar al oud zijn, terwijl een ander paard van 20 zich nog gedraagt als een jong veulen. Zware koudbloeden worden vaak wat minder oud dan ranke, warmbloedige types, zoals Arabieren. Levensverwachting, ras, karakter, conditie, voeding, leefomgeving. Het speelt allemaal een rol. Toch ontkomt geen enkel dier aan de ouderdom en de beperkingen die het met zich meebrengt. Was het maar waar. 

Ondersteuning met natuurlijke suppplementen houdt het ouder wordende dier fit. Hier een aantal supplementen voor oudere dieren:

De bouwstoffen voor meer alertheid in 't koppie

Houd nieren langer in conditie

Stimuleer een soepele beweging

Voor een gezond gebit en tandvlees

Een gezonde huid en vacht

Weerstand vehogen

Een greep uit ons assortiment wat je in kan zetten om jouw dier te ondersteunen. Natuurlijk hoef je niet al deze producten in te zetten. Zet in wat jouw dier kan gebruiken.

Stuur ons een mail als we je hierbij kunnen helpen