PUUR Probiotic – balans in de darmflora

Bekijk de producten van PUUR

PUUR Probiotic is een van de vele gezondheidsproducten die beschikbaar zijn bij Puurnatuur.nl. Deze probioticum is ontwikkeld door het merk PUUR. Als dierapotheker biedt Puurnatuur.nl verschillende natuurlijke diergeneesmiddelen en -gezondheidsproducten aan. Waaronder PUUR en Phytonics. Wij hopen op die manier alle dierenliefhebbers te ondersteunen. Het advies van de dierenarts is uiteraard onvervangbaar. Wil je nu graag wat meer te weten komen over PUUR Probiotic? Dan ben je aan het goede adres. Lees maar snel verder!

Wat is PUUR Probiotic?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is PUUR Probiotic? Dit is een vorm van probioticum speciaal ontwikkeld voor dieren. PUUR Probiotic is speciaal ontwikkeld voor katten en honden. Daarnaast wordt probioticum soms ook gebruikt in situaties die spannend kunnen zijn voor een dier en die meer geestelijke inspanning vragen. Bovendien kan PUUR Probiotic bijdragen aan de balans in de darmflora. PUUR Probiotic kan tenslotte een gezonde vacht en huid bevorderen. Uiteraard is een gezond voedingspatroon het belangrijkste. Dat kan dit product nooit vervangen. 

Probioticum – wat is dat?

PUUR Probiotic is een probioticum voor dieren. Maar wat is een probioticum nu eigenlijk? Onder dit begrip verstaan wij in Nederland voedingsmiddelen met bepaalde micro-organismen. Aan die hele kleine, levende organismen wordt een gezondheid bevorderende werking toegeschreven. Over het algemeen zijn die micro-organismen meestal bacteriën. Indien het geneesproduct aan deze voorwaarden voldoet, mag het een probioticum genoemd worden. Voor een probioticum worden vaak diverse probiotica gebruikt. 

Dit betekent dat er verschillende stammen en soorten worden gebruikt in gezondheidsproducten. Deze bacteriën, of probiotica, kunnen de bacterieflora van het lichaam beïnvloeden. Zo is uit recentelijk onderzoek gebleken dat probiotica het immuunsysteem in de darmen kan prikkelen. Daarnaast komt probiotica ook van nature voor in ons voedsel. De meest voorkomende soorten probiotica zijn namelijk zuivelproducten. Daarnaast bevatten producten als yoghurt, zuurkool, salami en kimchi ook van nature melkzuurbacteriën. Deze worden echter niet als probiotica gezien, omdat de werking van deze stoffen nog niet bekend is. 

PUUR Probiotic

PUUR Probiotic is geproduceerd met speciaal geselecteerde stammen bacteriën. Zoals eerder vermeld zijn er diverse soorten probiotica en bacteriestammen waaruit gekozen kan worden. PUUR Probiotic bestaat uit stammen die geselecteerd zijn op bepaalde eigenschappen. Het doel is namelijk dat de micro-organismen levend aankomen in de darmen. Tijdens het ontwikkelen wordt er dan bijvoorbeeld gelet op de overlevingskansen van de bacteriën. Op die manier kunnen de bacteriën goed de maag passeren zonder dat ze vroegtijdig gedood worden door het maagzuur. 

Het merk PUUR

Het merk PUUR is een van de verschillende merken geneesproducten voor dieren beschikbaar op Puurnatuur.nl. De PUUR producten zijn ontwikkeld in samenwerking met dierartsen- en therapeuten en wetenschappers. Het doel van deze producten is om dieren op een natuurlijke manier gezond te houden. Dit kan door de dieren te ondersteunen tijdens het herstel van veel voorkomende kwaaltjes. De PUUR producten, zoals PUUR Probiotic, kunnen met andere woorden een aanvulling zijn. Volg echter altijd het advies van de dierenarts op. 

PUUR Probiotic - oorsprong uit diverse disciplines

PUUR ontwikkelt zijn producten met kennis uit diverse disciplines. Zo wordt de Westerse en Chinese geneeskunde geraadpleegd. Maar PUUR omvat ook homeopathie, fytotherapie, supplementen en uitwendige verzorgingsproducten. De producten van PUUR zijn een combinatie van vitamines, aminozuren, kruiden en mineralen. PUUR streeft er naar om bouwstoffen te combineren en het zelfgenezende vermogen van het lichaam aan te spreken. Alle gezondheidsproducten, dus ook PUUR Probiotic, voldoen aan de Europese wetgeving. 

Waarom probiotica?

Tot slot resteert de vraag: waarom probiotica? Probiotica bevat over het algemeen bacteriën die een invloed kunnen uitoefenen op de darmfunctie. Goede darmbacteriën verlagen de zuurgraad in de darmen. Bovendien produceren ze stoffen die ziekmakende bacteriën kunnen bestrijden. Hiervoor is wel een goede conditie van de darmcellen vereist. Het goed functioneren van de darmen is belangrijk voor zowel mens als dier. PUUR Probiotic kan bijdragen aan het behoud van een goede darmflora. 

Gezondheidsproducten als PUUR Probiotic kunnen echter alleen een aanvulling zijn. Het is een supplement. Het kan de genezing ondersteunen. Het streven van PUUR is ook om het natuurlijk herstellend vermogen te helpen. Maar dit soort geneesproducten zullen nooit een gezond voedingspatroon vervangen. Gezonde dieren en mensen hoeven namelijk helemaal geen problemen te hebben met hun darmen en darmflora. 

Dierenarts heeft het laatste woord

PUUR Probiotic bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Dat wil niet zeggen dat dit middel het advies van een arts kan vervangen. De dierenarts heeft altijd het laatste woord. Als jij je zorgen maakt over de gezondheid van jouw dier, raadpleeg dan altijd de dierenarts. Neem het advies van de specialist altijd serieus. PUUR Probiotic kan alleen een aanvulling zijn op een gezond dieet. 

Vragen mag altijd

Heb je naar aanleiding van deze informatie over PUUR Probiotic nog vragen? Stel ze gerust aan ons! Wij van Puurnatuur.nl helpen graag alle dierenliefhebbers door kennis te geven en vervolgens te delen. Puurnatuur.nl is namelijk ook een informatieve website. Je kunt ons op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur telefonisch bereiken. Daarnaast kan je ook jouw vragen stellen via de e-mail. 

Bekijk de producten van PUUR