Dankzij STOP! weer een mooie vacht voor Kip de kat

Kat Kip van onze collega Rebecca is nu ruim 2 jaar. Een heerlijke buitenkat, de vriend van vele huishoudens in de buurt. Kip komt graag buurten, zeg maar. Totdat Kip vorig jaar in zijn eerste zomer buiten opeens zelf veel bezocht werd door ongenode gasten. Een hels karwei om ze te verwijderen en bezorgdheid van het baasje om Kips gezondheid. Chemische bescherming leidde tot kale plekken tussen zijn schouderbladen.

Wat nu? STOP!

Van binnen naar buiten

Het eerste jaar van Kips jonge leventje was er nog niets aan de hand. Hij leidde het leven van een binnenkat op Rebecca’s bovenwoning. Daar hield hij haar gezelschap terwijl zij bezig was met haar studie ‘Diergezondheid en management’ en als zij naar haar werk in de dierenwinkel was, hielden Tommy en Kip elkaar gezelschap. Een luizenleventje dus. Maar was het wel avontuurlijk genoeg voor Kip?

Dat Kip hele andere ambities had bleek wel toen Rebecca vorige zomer verhuisde naar een nieuwe woning. Laagbouw. In deze buurt mogen haar katten lekker naar buiten. Voor Kip begon het paradijs. Wat is er veel te ontdekken! En wat een gezellige buren overal. Bij de een eet hij een hapje mee, bij de ander slaapt hij weleens op de bank en bij weer andere buren blijft hij soms een nachtje logeren. Iedereen is blij met Kip, een welkome gast.

De keerzijde

Helaas ontdekten Rebecca en Kip vorige zomer al, dat al die vrijheid ook een keerzijde heeft. Kip bracht ineens ongenode gasten op zijn huid mee naar huis. Rebecca: “Ik maakte me meteen veel zorgen. Stel je voor dat hij er ziek van zou worden. En het verwijderen van die dingen vind ik ook geen pretje.” Dus besloot Rebecca over te gaan op chemische beschermingsmiddelen. Eerst met een pipet met het ene middel en toen Kip daar niet goed op reageerde, ging ze over op een pipet met een middel met een andere werkingsstof.

Rebecca: “Kip werd er diep ongelukkig van. De ongenode gasten waren weg, maar ik had een kat die gek werd van de kriebels en waarvan de plukken vacht in het rond vlogen. Zo zielig! Het toeval wilde dat ik voor de stage van mijn studie in aanraking kwam met STOP! Animal bodyguard. Ik ben de natuurlijke druppels gaan gebruiken en meteen waren de gasten weg. Natuurlijk ben ik ook Andy en Tommy gaan behandelen met de shampoo en de druppels. En alle plekjes in huis waar Kip graag ligt - én bij de buren haha- heb ik bespoten met de STOP! Omgevingsspray. Zo tof om te zien hoe Kip weer relaxt werd en hoe zijn huid tot rust kwam en de vacht weer vol. Dit voorjaar heb ik deze strategie op tijd weer toegepast en geen ongenode gasten meer gezien.” En Kip? Die is hetzelfde blije ei als hij altijd is en de buren ruimen nog steeds graag een plekje voor hem in.

Ik wil de STOP! druppels ook!

En de STOP! Omgevingsspray